Overig

Een van de vele vragen die we krijgen nu we voor een kort bezoek in Nederland zijn.

Het antwoord: ” Nee natuurlijk niet!” Nee er is nog veel te doen. Mensen die komen kijken zien de mogelijkheden van de bijgebouwen van de boerderij uit 1878. Maar roepen allemaal “het is wel een hoop werk zeg.” Maar ik kijk niet naar wat ik nog moet doen. Nee ik kijk naar wat wij voor ogen hebben dat het moet worden. Ook kijk ik steeds naar wat ik die dag gedaan heb.

En wat hebben we gedaan?

 1. Eén kamer is op het raamkozijn na af. (Bed geregeld, nieuw matrassen gehaald, lampjes gemaakt, Burgemeester heeft 4 man geregeld om kast van vorige bewoners uit het raam te tillen. Muren en plinten geverfd en deur en posten in Whitewash gezet.
 2. We hebben wifi. (Yeah)
 3. We kunnen TV kijken (als we tijd zouden hebben ?)
 4. Ruiten in de Garage (de tijdelijke werkplaats) allemaal vervangen Ook de roestige kozijnen zijn afgeborsteld en in de verf gezet.
 5. Werkplaats is zo goed als op orde ( Dat wil zeggen ik kan bijna alles vinden)
 6. 2e hands steiger staat klaar op de hooizolder.
 7. Alle verzekeringen voor huis en de auto zijn geregeld.
 8. Steuerberater bezocht (in Duitsland is een belasting adviseur verplicht).
 9. Appels en pruimen geplukt. Cindy heeft
  gelijk appelmoes en jam gemaakt en een appeltaart gebakken.
 10. Stal is compleet aangeveegd.
 11. Bakken gekocht bij de Duitse kringloop waar alle materialen voor het klussen in kunnen worden gesorteerd. Deze zijn ook bijna uitgesorteerd.
 12. BBQ gebouwd. (Was niet echt nodig maar ik had er zo’ n in)(kan nu wel lekker mijn afvalhout opstoken want afval wegbrengen is hier best duur)
 13. Grasmaaier samen met mijn vader gerepareerd.
 14. Diverse rondleidingen gegeven.( Zowel mensen uit NL als DE zijn geïnteresseerd of nieuwsgierig)
 15. Lijsten voor schilderijen gemaakt. (Voor de Expositie inKronenburg)
 16. Expositie in Kronenburg. (contacten gelegd en mooie gesprekken gevoerd over het Levensschilder werk)
 17. Bomen gesnoeid.
 18. Takken en ander hout opgeruimd.
 19. Cindy heeft wat plantjes in potten voor de deur gezet. (Waar een Kolibrievlinder op af kwam, hoe cool is dat?)
 20. Mijn vader heeft de binnenplaats weer vrij van onkruid gemaakt.
 21. Dakgoot weer schoon gemaakt. ( Dit zal ik vaak moeten doen zie ik al)
 22. Aanvraag subsidie (Dorferneuerung) is de deur uit.
 23. Aanvragen bouwvergunningen getekend en verstuurd (ik moest 42 handtekeningen zetten 6 pakketen papieren met 7 handtekeningen)
 24. Schornsteinfeger is geweest ( 1 x per jaar komt de schoorsteenveger voor een verplichte controle)(gelijk overlegdgehad over het plaatsen van de open haard in de gemeenschappelijke ruimte)
 25. Oprit gemaakt voor Brammetje ( Onze kat is 18 en ouderdom komt met gebreken. Nu kan hij lekker voor het raam liggen kijken.

Ja we zijn vast nog wat vergeten. Maar de dagen gaan hier zo snel.

Een ballans te vinden tussen schilderen, klussen en regelen is nog wel even lastig. Maar we hebben besloten dat ik een atelier buitens huis ga zoeken. Dan ben ik echt even weg en dan kan ik daar ook gelijk mijn andere schilderspullen kwijt. Hier kan ik dan ook wat cursus geven zodat er weer wat geld binnen komt voor de verbouwing klaar is. We mogen namelijk pas echt met verbouwen beginnen als de vergunningen binnen zijn anders vervalt het recht op de subsidie.

Het leuke is wel dat er zich diverse mensen hebben aangemeld die persé les wilde van mij en het liefst zo snel mogelijk. Terwijl ik helemaal niet gezegd had dat ik cursus gaf.  Eén cursist heeft zelf de cursus die ze al had geboekt afgezegd omdat ze bij mij cursus wilde. Ik moet zeggen dat streelde wel even mijn ego ?.

Nee we zijn nog niet gesetteld. Wel zijn we lekker bezig al zeg ik het zelf. Hier de link naar ons verlanglijstje (inloggen met delevensschilder delevensschilder) voor het geval je wilt helpen. Doneren mag/kan ook nog steeds.

Ik ben erg benieuwd hoe koud de winter wordt en of deze ons zal afremmen. Mijn gevoel zegt dat het deze winter niet zo koud wordt maar we houden jullie op de hoogte.

Als je vragen hebt over de voortgang of andere zaken stel ze hier onder in het commentaar veld of stuur een email.

 

 

 

 

Volg ons door je naam en email achter te laten en je ontvangt de gratis Stress Reducer
Deel dit blog via:

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPlaats reactie