Onze droom

 

Er zijn weer een aantal weken voorbij en we hebben weer wat ervaringen opgedaan.

  • Zonder stofkapje krijg je zwarte bulken, Samen met mijn broer op balken en muren in de schuur  Tot boven in de 8m hoge nok schoonmaakt.
  • Kit en verf plakken. Cindy krijgt het verven en kitten aardig onder de knie en de kamers worden prachtig.
  • Aan onze appelboom zitten heel veel appels. Cindy is opgelucht dat de laatste appels door haar inzet zijn omgetoverd tot appelmoes.
  • Dat we niets waren zonder internet. Hiermee proberen we op afstand troost te geven bij moeilijke momenten die er soms ook zijn bij de familie in Nederland.
  • Dat Cindy lekker en efficiënt kan koken, ja Dhhheueue, dat wist Rob al lang, maar van de week kookte ze voor 3 mannen mijn broer, ik, en de kat Bram en maakt ze ook nog wat prakjes klaar voor mijn ouders van 89.
  • Dat onze bus misschien toch te klein is. We zijn heel blij met de hulp en giften van alle mensen uit Nederland en Duitsland.
  • Dat de Wwoofers om de hoek wonen. We hadden bedacht mensen kost en inwoning te geven voor hun hulp (Google eens op Wwoofing) maar krijgen nu hulp van de buurvrouw in ruil voor oppas.
  • Fibromyalgie niet over gaat als je in Duitsland bent. Cindy kreeg na stevig te hebben geklust, twee spuiten in haar rug van de dokter. Om te herstellen kon ze een week niets doen. Au!

Cindy leerde dat ze net als in Nederland maar voor een beperkt aantal uren kan werken. Dat ze daar in haar planning dus ook rekening mee moet houden anders gaat het niet goed.

Soms gaat het niet zoals je wilt, dan is er mogelijk iets te leren. Laatst ging het met mij ook niet lekker, ik was kribbig en dwars. Meestal moet ik dan even alleen zijn met mijn creatieve gedachte. Julia Cameron noemt het haar creatieve kind dat zeurt, net zo lang tot je het aandacht geeft.

Ik had beloofd het hek van het kapelletje van het dorp (Het kapelletje wordt gerestaureerd) af te stralen. Dom natuurlijk. We hebben nog genoeg werk. Maar ja, ik wil dan graag helpen en de burgemeester had het tijdelijk even bij ons op het terrein gelegd. Het resultaat, 2 dragen stralen en arm overbelast. Maar, ook een blije burgemeester. En die blije burgemeester gaat voor mij informeren of ik in een leegstaand huis in onze straat mijn tijdelijke atelier mag maken. Dan kan ik het atelier in Dordrecht opzeggen, dat scheelt weer kosten.  En als ik weer kribbig ben kan ik me terugtrekken en schilderen voor de ouders. Want daar doen we het tenslotte toch ook voor. Met die ochtend uurtjes gaat het toch nog niet zo snel als ik zou willen. (ik sta door de weeks om 5:30 op om tot 8:00 uur te kunnen schilderen.)

OK, maar wat heb ik nu geleerd. Dat je niet te snel je hulp moet aanbieden?. Nou in ieder geval wel even nadenken of het je van je doel afbrengt of juist er naar toe. Stiekem had ik wel in mijn achterhoofd dat de burgemeester wat voor ons zou kunnen beteken. Dus ik denk dat het wel goed komt. En als het atelier in de straat doorgaat dan is dit zeker. Maar ik zou het zo weer doen ook al doet de burgemeester niets voor ons. Het kan me eigenlijk niet zo veel schelen, want ik krijg er altijd wat voor terug. Als ik een schilderij maak voor de ouders. De dankbaarheid en het gevoel dat je iets goeds doet. Dat maakt je leven rijker. Als mijn gevoel zegt dat ik moet helpen dan probeer ik te helpen en verwacht niets terug. Maar krijg ik meestal meer dan dat ik geef.

 

Wanneer ging het bij jou wat minder? En wat heb je toen geleerd? Wie zou jij belangeloos kunnen helpen? Laat het weten via het commentaar veld.

Wil je de levensschilder ondersteunen?
Hier de link naar ons verlanglijstje (inloggen met delevensschilder delevensschilder) voor het geval je wilt helpen. Doneren mag/kan ook nog steeds.

 

Informeer naar de Wwoofer mogelijkheden. Misschien slaap jij als één van de eerste in de zo mooie gemaakte slaapkamer.

Volg ons door je naam en email achter te laten en je ontvangt de gratis Stress Reducer
Deel dit blog via:

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPlaats reactie