Onze droomWerkelijk leven

In mijn tijdelijk atelier komt Sammy me tegemoet. Het is een oude herder Hij loopt slecht maar hij leeft nog.

Maar wat is leven. Eten, drinken en de dagelijkse dingen doorlopen en wachten tot je sterft.

Eén ding is zeker. We gaan sterven.

Wanneer heb je voor het laatst met gelachen tot je er buikpijn van had. Of gehuild tot je wangen rood waren van je tranen. In angst gezeten met je hard in je keel of stenen in je buik om je vervolgens zo opgelucht te voelen dat je vloog. Van de week nam ik een besluit. Liever leef ik 5 minuten werkelijk dan dat ik 30 jaar als een ouwe zak op de bank op mijn dood zit te wachten.

Ons leven is soms turbulent maar dat maakt het ook weer zo mooi.

Hoe staat met jou leven? Is jou grootste gevecht het gevecht om de afstandbediening. Is je droom dat je van de maand geld overhoud. Of dat je richting je vakantie bestemming niet te lang in de file staat. Wanneer ben je opgehouden met dromen? Of erger wanneer ben je opgehouden met te leven? Werkelijk te leven met alle emoties, alle ups and downs. Of zit je aan de antidepressiva en is je leven afgevlakt met af en toe een dip omdat je je pilletjes vergeten bent?

Sammy die ik niet mag aaien omdat hij pijn heeft en daardoor soms bijt komt een aai halen. Hij wringt zijn natte neus onder de op mijn knie rustenden handen. Sammy weet hoe het leven werkt. Hij weet dat zijn gevoel altijd goed is. En dat je als je iets wilt in het leven hiervoor moet gaan, ongeacht wat andere zeggen. Morgen is hij misschien dood. Maar vandaag leeft hij nog.

Morgen zijn wij misschien wel dood. De dakdekker die ons nieuwe dak gemaakt heeft zat pas nog bij ons op de koffie. Enkele dagen later was hij er niet meer. Ik ben niet bang voor de dood want ik leef. Ik heb geen tijd om er over na te denken. Want ik ben aan het lachen, huilen, helpen, knuffelen en genieten.

Hoe ik dat doe?

Ik luister naar mijn gevoel. Voelt het goed? Dan doen.

Ben ik bang. Dan vraag ik me af is dit een echte Beer of een gedachte.

Ben ik ergens blij mee. Door dankbaar te zijn geniet ik er twee keer van en geef aan dat ik dit meer in mijn leven wil.

Ben ik ergens niet blij mee. Dan doe ik er wat aan of accepteer het en stel mijn gedachten over de situatie bij.

Maar ik stel me vooral de vragen. Wordt ik hier gelukkig van? En wat wil ik werkelijk.

Wil je ook werkelijk leven en heb je vragen stel ze gerust hieronder in de reacties of stuur me een email.

Heel veel Liefs Rob (en natuurlijk ook namens Cindy)

 

Wat hebben we gedaan?

Het raampje achter in de gemeenschappelijke ruimte doorgebroken en omgetoverd in achter uitgang. Hiervoor de kozijnen zelf gemaakt van eikenhouten balken

Natuurlijk alles in stijl gemaakt maar ook weer onze persoonlijk touch aangegeven zie foto veer en hand.

Een paardenstal afgebroken voor het gratis hout. Hiermee gedeeltelijk de douch en dames en heren toilet gemaakt. Het slechte hout lekker in de Bullerjan opgestookt.Hout met spijkers gaat van de zomer in de vuurton.

Isolatie voor de vloerverwarming gelegd.

Boven in de nok 8m hoog de aansluiting tussen het nieuwe en oude dak dicht gemaakt en geïsoleerd.

Samen met de man van de vloerverwarming de slangen op de isolatie getagd.

Samen met Cindy en de buurvrouw de muren gestuced en elkaar bekogeld met stuc.


Ook de eerste laag zumpfkalk op de muur gezet en elkaar met het witsel achterna gezeten.

Met wat extra hulp de zitkuil grotendeels gemaakt. En de 60cm dikke muur doorgebroken. 

Ook heb ik een schilderij voor de ouders van Quinty afgerond en overhandigd (meer daar over in het volgenden Blog)

Met oud en nieuw zouden de mensen van de NL club (allemaal nederlanders die hier in de Eifel wonen) bij ons komen eten. Gourmetten had Cindy bedacht, lekker makkelijk. Alleen even niet gedacht dat er 5 grillplaten van 2000 watt tegelijkertijd aan zouden moeten kunnen. Gelukkig kwamen vrienden met onze petekinderen voorbij en hebben we samen  de kabels gelegen en een tijdelijke meterkast gemaakt.

Van de zomer was ik al een 16/18 persoons tafel begonnen.

Die snel afgemaakt. Nu konden de 22 gasten komen.We hebben een hele gezellige oud en nieuw (Silvester zoals dat hier heet) gevierd, Iedereen had het naar hun zin gehad en zijn voldaan naar huis vertrokken.

Volg ons door je naam en email achter te laten en je ontvangt de gratis Stress Reducer
Deel dit blog via:

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPlaats reactie