Overig

 

Hieronder ons plan:

 1. ☑︎Garage verbouwen tot woning.
 2. ☑︎Bovenste 2 verdiepingen verhuren om te kunnen sparen.
 3. ☑︎Huis verkopen in Nederland.
 4. ☑︎Goedkoper huis  met meer mogelijkheden in Duitsland kopen.
 5. ☐Ontslag nemen (zowel Rob als Cindy )
 6. ☐Huis in Duitsland gereed maken voor verhuur en Atelier in orde maken.
 7. ☐Huis uitbreiden met retraite.
 8. ☐De Levensschilder kan 40 uur per week mensen helpen door te schilderen.
 9. Als creatieveling heb ik het niet zo veel met plannen. Meer met “go with the flow”, wat voelt goed. Net als met het schilderen vertrouwen op je intuïtie. Van Napoleon Hill leerde ik dat je een plan moet hebben met een doel. De prijs die je er voor wilt betalen en een datum wanneer je het bereikt wilt hebben.

Die datum vond ik moeilijk, je weet immers niet hoe het gaat lopen. En wat als je de deadline niet haalt. Wat zullen de mensen zeggen? Inmiddels wat verder in het proces weet ik dat de datum heel belangrijk is. Met de datum geef jij aan dat je het echt gaat doen. Het is een kompas voor wanneer je waar wilt zijn en dit helpt je om er naar toe te werken.

Maar wat nog veel belangrijker is. God/het universum kunnen je nu de goede richting op helpen omdat ze weten dat het ook zin heeft. Het heeft geen zin als je een duwtje in je rug krijgt als je de volgende dag weer de ander kant op gaat. Of als je niet weet wanneer je waar wilt zijn. Welke richting moet je opgeduwd en hoe hard. De datum help je op een of andere manier ook om de stappen helder te krijgen.

Een jaar geleden schreven we op de datum 1 juni 2017 in onze kalender “ Verhuizen”. Toen hadden we ons huis nog niet te koop staan, Nog geen ander huis op het oog. Maar we wisten dat we een goedkoper huis wilde dat we gedeeltelijk konden verhuren om zo het werk van de levensschilder zelf te kunnen financieren.

Het ziet er nu, bijna een jaar later uit dat we in juni gaan verhuizen. Sterker noch, een gedeelte van onze spullen staat al ingepakt.

Zoals je ziet hebben we al wat dingen kunnen afvinken. Nog niet alle stappen zijn afgevinkt maar we zijn onderweg naar onze droom. En weet je wat leuk is? Als je besluit om je droom te gaan volgen en er alles voor te doen een soort van “do or die” dan wordt je hier gelukkig van. Je leeft je droom al ook al heb je nog niet alles afgevinkt. Maar God/het universum gaat helpen.

Ik geloof in God maar mijn vrouw niet. Maar beide zijn we er van overtuigd dat we worden geholpen. Soms dachten we dat we werden afgeremd omdat niet alles liep zoals verwacht maar dan ontdekte we dat we anders niet op de juiste tijd en plaats waren om mensen en kansen te ontmoeten.

Het is Super leuk om te zien hoe mensen ons spontaan gaan helpen met onze droom omdat ze de waarde er van inzien. Ook denk ik dat mensen gaan helpen omdat ze zien dat je er alles voor doet. Naast de donaties bieden mensen spontaan en belangeloos hun diensten en goederen aan. Op de pagina “Vrienden van de Levensschilder” https://delevensschilder.nl/vrienden/ zie je enkel mensen die op een bijzondere manier de levensschilder geholpen hebben en/of nog steeds helpen.

Dit zijn soms bijzondere verhalen. Deze verhalen willen we graag delen.

We zouden het leuk vinden als het een interactief verhaal wordt waarbij je zin krijgt om mee te doen. Zodat we er met zijn allen iets moois van kunnen maken. Nog meer mensen helpen. Elkaar kunnen inspireren om werkelijk te leven. Ik denk dat je werkelijk leeft als je jezelf bent en je niets aantrekt wat anderen er van vinden. Je zelf de verantwoording neemt voor jou leven. Als je dat doet leef je je droom en help je de mensen die alleen door jou geholpen kunnen worden.

Wat houd voor jou werkelijk leven in? Laat het ons in het commentaar-veld hieronder weten.

Als je ons wil volgen laat dan hier je naam en email achter en ontvang gelijk de gratis stress-reduceer.

Volg ons door je naam en email achter te laten en je ontvangt de gratis Stress Reducer
Deel dit blog via:

10 Reacties

 1. God, universum….hoe je het ook wilt noemen, het is er! Volg je hart en diepste verlangens en je zal in de juiste richting worden geleid en krijg je alle hulp om je droom te realiseren! En het geluk in jezelf ontdekken! ….Uit eigen ervaring met behulp van mijn lieve coach heb ik dit moois mogen ontdekken en ben ook ik mijn droom achterna gegaan! ….ik wens jullie ontzettend veel succes en geluk met alles!

  Liefs van Monique Otterspoor

  • Dank je wel Monique,

   Hopelijk kunnen onze ontdekking doorgeven en andere mensen ook hun geluk laten vinden.

   Liefs Rob.

 2. Het kan een jaar duren, het kan 10 jaar duren maar uiteindelijk zal je naar je hart moeten luisteren . Die kent de weg. Die weet wat goed voor jou is.
  Jouw hart heeft je geleid naar duitsland.

  Heel inspirerend verhaal. Ik wens jullie veel succes en plezier in duitsland.

  • Bedankt Ahmed,

   De aanhouder wint.
   Jij ook veel succes met het volgen van jou droom.
   Ik hoop dat je veel mensen kunt laten zien hoe simpel het huwelijk of een relatie kan zijn.
   Ik ben benieuwd naar je boek. En wanneer is je site http://www.hethuwlijkissimpel.nl online?

   Rob.

 3. Heel veel succes en vooral plezier met het volgen van jullie droom ! Wij hebben 15 jaar geleden de stap gewaagd en….het bevalt nog steeds uitstekend.

  • Haha Ronald en Marjoleine,

   Jullie zijn een inspiratie voor ons. Het levende bewijs dat het anders kan.
   En we scharen jullie onder onze groep vrienden die anders durven te denken.

   Liefs Rob en Cindy

 4. Alles wat er gebeurt intens te beleven. Ik verloor na zeven jaar de liefde van mijn leven en dat niet beschouw ik niet als een verlies, maar als een cadeau. Een geliefd mens die maar kort in je leven is, kan je een flinke zet geven, kan je iets leren en een hart onder de riem steken. Juist omdat je het daarna zelf moet doen. Alleen, maar tóch samen, met een stille kracht. Zo ervaar ik het.

  Na het verlies volgt een lange tijd van verwerking en afhandelen van zaken. Dat ervaar ik als zeer leerzaam. Ik heb het tot het einde verwerkt, ik heb keuzes gemaakt en uitgewerkt wat vitaal was voor mijn toekomst.

  Het leven van een droom gaat niet alleen over het projecteren van een plan in de toekomst. Een belangrijk deel is voor mij, dat je alles wat je doet en achterlaat, helemaal achter je kan laten. Als er nieuwe ruimte is, is een kleine stap al een grote sprong het nieuwe leven in en volgt de rest vanzelf, het idee en hoe verder. Dan is er de ruimte en de plek om het plan te laten groeien, er je helemaal aan te kunnen geven met veel inspiratie en transpiratie en het de tijd te geven die het nodig heeft.

  Dit is zoals ik het beleer, al klinkt het voor mij een beetje als een vage wijsheid, zonder het levensechte verhaal erbij. Maar goed, laat iedereen eruit halen wat hij of zij wil. Wie weet heeft iemand er wat aan.

  • Spelfout: “Beleer” in de laatste allinea, heb ik bedoeld als “beleefd”. Maar eigenlijk is het wel een grappig foutje, want ik vertel hier natuurlijk wat ik heb geleerd. 🙂

   • Haha Spelfouten,

    Zo zie je maar niet alle fouten zijn fout. In mijn toekomstige blog zullen zeker ook nog wat fouten voorkomen maar het is wat het is. Ik wil eerlijk laten zien wie ik ben inclusief mijn fouten. Ik hoop dat de mensen zich op het verhaal focussen en zich niet laten afleiden door spellingsfouten.

    Rob.

  • Hoi Alowieke,

   Je bedoeld dat je het ene lost moet laten om het andere aan te kunnen pakken? Er helemaal voor gaan ook al loopt het niet zoals gepland. De sprong wagen en er op vertrouwen dat het goed komt. Ja dat ben ik helemaal met je eens. Mijn nieuwe slogan: ” Zonder te vertrekken ga je niets ontdekken” Ik heb je verhaal https://alowieke.wordpress.com/over-mij/ gelezen en ga je volgen.

   Liefs Rob.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPlaats reactie