Ouders

Vrijdagavond 14 juli zaten we in de auto. Op weg naar Duitsland. naar onze droom. We hadden de auto van mijn vader geleend. Omdat deze groter is dan onze Suzuki konden we lekker veel spullen meenemen. Allemaal dingen die we van lieve mensen hadden gekregen die ook in onze droom geloven en graag willen helpen. Een hangend toilet van een oom van Cindy. Een partytent van onze tolk Martell Brandwijk. Gereedschap van mijn vader.

Boven op dit alles lag het schilderij van een overleden kindje.

De ouders lagen met hun binnenvaart schip in Maasbracht. We probeerde al een tijd de overhandiging te plannen. Nu lag het schip in Maasbracht en dus op onze route. Nadat Cindy klaar was met haar werk, ze werkt altijd laat, vertrokken we.

Ze wisten niet wat te verwachten maar ze waren er stil van en zo blij er mee. Ik gaf ze de tekst die ik geschreven had waarin de symbolen worden aangeduid, de uitleg waarom het schilderij zo is geworden zoals het is. De reactie van de ouders, de dankbaarheid in hun omhelzing, en de uitwerking die ik weet die het zal hebben, herinnerde mij er weer aan waarom ik dit alles doe. Dit was goed.

Je hebt het druk en weet in je hoofd wel waarom je het doet maar aandacht wordt opgeslokt door het regelen van praktische zaken. Net als je op vakantie gaat. Je weet wel waarom je naar je bestemming wilt. Maar het pakken, een oppas regelen en je werk afronden slokken je aandacht op. Maar als je dan het witte strand of de mooie gebouwen ziet dan “voel” je waarom je dit doel wilde bereiken.

Om 1uur ’s nacht kwamen we aan op onze bestemming. De boerderij in Duitsland. De groepsaccommodatie/retraite die ervoor moet zorgen dat ik veel tijd krijg om te schilderen. Zodat wij zoveel mogelijk ouder kunnen helpen.

Er moet nog wel veel gebeuren en veel geregeld worden. Gelukkig zijn er wel veel mensen die ons willen helpen. En blijf ik tussendoor zeker schilderen om niet het gevoel te verliezen wat het betekend om de ouders te helpen en te verrassen met een levende herinnering van hun kind.

 

Als je wilt reageren dan kan dat door je reactie onderaan ons blog in het commentaar-veld  te schrijven.

Als je ons wilt volgen laat dan hier onderaan je naam en email achter en ontvang gelijk de gratis stress-reducer.

Lieve groet Rob
(De levensschilder)

Volg ons door je naam en email achter te laten en je ontvangt de gratis Stress Reducer
Deel dit blog via:

5 Reacties

 1. Geweldig goed gedaan, Rob en Cindy. Knap dat jullie je droom zo consequent hebben uitgevoerd en voorbereid. Moedigestap ook.
  Heel knap geschilderd portret ook, ik denk dat betrokkenen hier heel veel aan hebben.
  Hoop dat je je dromen verder zult kunnen waarmaken, dat je succes blijft houden, maar zeker ook, dat je blijft dromen.
  Al het goede toegewenst,
  Onno

 2. Prachtig zoveel woorden ongeschreven en zoveel wordt er verteld het zwaarste leed in een léven staat hier opgespelt prachtig vertaald in een tastbare herinnering prachtig

 3. Lieve Rob en Cindy,

  Wat een prachtig schilderij heb je gemaakt voor deze ouders – familie. Om stil van te worden. Fantastisch om te zien dat jullie droom is uitgekomen en Duitsland nu jullie nieuwe bestemming en leven is geworden. En jij Rob gaat doen wat je zo graag wilt doen schilderen. Een prachtige combi met de boerderij/retraite en. Ik kom zeker langs om even bij te tanken en gebruikt te maken van jullie gastvrijheid.
  Liefs Carla

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPlaats reactie