Overig

Ik heb veel geleerd de laatste jaren vind ik zelf. Ik heb veel zelfhulp boeken gelezen en film gekeken.

En soms denk ik dat ik het allemaal wel weet. Maar dat is natuurlijk niet zo. Dat kwam heel duidelijk binnen deze week.

Mijn vrouw en ik liggen met heel veel dingen op 1 lijn. We hebben gelukkig dezelfde droom. Alleen houd zij van Marco Borsato ik in van ZZ-Top. En als iets tegen zit dan gaat Cindy daar ook anders mee om dan ik. En dan wil ik haar graag leren hoe ik dat doe. Tot grote ergernis van Cindy. “Ik wil alleen dat je me begrijpt en met me meeleeft.” Stel je niet zo aan denk ik dan soms, je hoeft toch niet minder gelukkig te zijn omdat er iets tegen zit. Hier hebben we zaterdag nog eens een goed gesprek over gehad, en het kwartje bleek te vallen. Maar toch niet helemaal.

Zondag morgen kijk ik meestal naar Hour of Power. Het onderwerp van de preek was dat je als iemand pijn heeft je niet in eerste instantie moet proberen te helpen. Geef ze eerst een knuffel, leef met ze mee. Die kwam dus even bij me binnen. En Cindy die toevallig op de achtergrond meekeek tipte het nog even aan 🙂 .

Vandaag had ik een gesprek met Nynke Rinzema. Ze was benieuwd naar het kantelpunt, waarom ik/wij wel onze droom volgen. Zoveel mensen die ondanks dat ze helder hebben wat ze willen doen dit niet. Waar zat bij jou het kantel punt vroeg ze. Ik vertelde haar dat het belangrijk is beslissingen te nemen uit je verlangen, en niet uit angst. Dan gaan er deuren open.

Neem beslissingen uit je kracht en niet uit angst, leerde ik van een vriend. Ik vertelde haar dat ik het moeilijk vind om dit over te brengen op mensen. Stuk voor stuk mensen die ik graag wil helpen. Maar het lijkt dat ze schikken van mijn drang om ze iets te leren, hoe enthousiast ik ook ben. We kwamen tot de conclusie dat ik gewoon mezelf moet zijn. Net als bij de ouders gewoon luisteren naar het verhaal. Zonder oordeel. Gewoon er zijn dat is al genoeg. De rest komt wel als de tijd rijp is.

Eerst is die knuffel, die veiligheid nodig. Precies dit hopen we in onze toekomstige retraite ook aan te bieden. Een plek waar je tot rust kunt komen. Waar je jezelf kunt zijn. Waar er geluisterd wordt naar je verhaal. Als je je kwetsbaar opstelt en je verhaal durf te vertellen dan ontstaat er een verbinding.

Ieder mens heeft zijn fouten. In de Bijbel staat dat je je fouten moet belijden. De kerk doet hier heel gewichtig over. Maar misschien is het gewoon erkennen dat je een mens bent met zijn plus en minpunten. We hopen deze plaats samen met jullie op te bouwen.

Wat zou je in onze retraite willen zien waardoor jij je veilig voelt en/of tot rust kunt komen?

Laat ons je antwoord weten door het onderaan ons blog in het commentaar-veld  te schrijven.

Als je ons wilt volgen laat dan hier onderaan je naam en email achter en ontvang gelijk de gratis stress-reducer.

Lieve groet Rob
(De levensschilder)

Volg ons door je naam en email achter te laten en je ontvangt de gratis Stress Reducer
Deel dit blog via:

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPlaats reactie