Overig

Ik las in een zelfhulp boek dat je van jezelf moet houden. Ik had dit vaker gehoord en ik had geen hekel aan mezelf. Maar houden van mezelf, daar zag ik het nut niet zo van in. Deze avond kwam het weer voorbij en ik realiseerde me dat ik het vaker had gehoord, in een andere vorm. De Bijbel zegt “Heb je naaste lief als jezelf”. “Ja,” dacht ik, “je kunt het ook omdraaien. Heb jezelf lief als je naaste.” Het maakt niet uit hoe je het zegt, het zou op hetzelfde neer moeten komen. Ik ging hier op door filosoferen. Denk even met me mee.

Stel: je zoekt een speciaal kado voor iemand uit of je maakt iets bijzonders speciaal voor iemand. Dan vind je dat super om te geven, toch?

Stel je nu eens voor je wilt iemand helpen. Je wilt die persoon jouw liefde geven. Maar je houdt niet van jezelf. Dan is dat alsof je een bosje bloemen van het tankstation geeft.

Als je wel van jezelf houdt, dan geef je een zorgvuldig uitgezocht zeldzaam boek waar je 5 rommelmarken voor afgeslenterd hebt. Of een schilderij waar je avonden aan gewerkt hebt en je het gehele schilderij misschien wel drie keer over hebt gemaakt. Hoe voelt dat om te geven? Lekker toch? Zeker als de ontvanger er blij mee is, en dat is hij of zij, dat kan niet anders. Je hele hart en ziel zit er. Dus waarom zou je niet het mooiste kado van de wereld willen zijn? Door te werken aan jezelf. Verwen jezelf eens met een boek, een bad, een cursus, een vakantie of wereldreis en ontdekt ondertussen waarom jij uniek bent en waarom de wereld jou en jouw specifieke kennis en talenten nodig heeft. En als je dan van deze unieke jij gaat houden en je loopt over van liefde, dan kun je niet anders dan deze weggeven, inzetten voor je naaste. En oh, wat zal hij, zij of het blij zijn met het kado dat jij bent.

 

Dus mijn vraag aan jou: Wat ga je doen om jezelf te verwennen, zodat je meer van jezelf gaat houden?

Schijf je antwoord in het commentaar-veld hieronder.

En heb je iets aan mijn gedachten gehad, stuur het dan door naar een vriend of vriendin.

(En onthoud: werkelijk leven is werkelijk geven.)
Liefs Rob.

Volg ons door je naam en email achter te laten en je ontvangt de gratis Stress Reducer
Deel dit blog via:

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPlaats reactie