Onze droom

Misschien heb ik het al gezegd maar één van mijn motto’s is: “Zonder te vertrekken ga je niets ontdekken.”

Vroeger droomde ik veel maar deed ik verder niets. Echter als je een echt avontuur wilt moet je toch stappen ondernemen heb ik gemerkt. Dan moet je op reis. Want je kunt natuurlijk lekker veilig op de bank de kleurrijk

e beelden van de Soek (markt) in Marrakech bekijken en zelfs de stemmen van de kooplui horen. Maar je hoort en ziet alleen wat de programma maker je wil laten zien. Als je vertrekt en zelf op reis gaat en over de markt loopt dan ruik je ook de geuren en zie je de werkelijke kleuren. Je ziet dan ook die dingen die op TV buiten beeld bleven. Dan zie je bijvoorbeeld tussen de winkeltjes de mini ‘brommer-gararge’ waar een man met een grijze baard op de grond met een schroevendraaier, die wij waarschijnlijk al 4 keer hadden weggegooid, een brommer onderdeel bewerkt. Zulke dingen vinden wij leuk.

 

 

 

 

Als jezelf vertrekt en op reis gaat ontdek je die dingen die je niet had verwacht. Zo is het ook met ons project. Je weet dat het groot is dat hadden we op de foto’s gezien. Maar als je een wand gaat dicht maken en je staat dan 6m op een steiger dan is dat toch het echte avontuur.

Als je de kachel die 150kg en de zelfgemaakte sokkel van ook ongeveer 150 kg 5 cm wilt verplaatsen en je bent niet de sterkste man van TV dan moet je toch iets verzinnen.

Dat is het avontuur. Creatief omgaan met opstakels, andere wegen bewandelen waardoor je op andere ideeën komt. Creatief bezig zijn daar wordt ik altijd blij van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De wand die 39m2 groot is wilde we dicht maken om de gemeenschappelijke ruimte af te scheiden van de ruimte die later meditatie en yoga ruimte zal worden. (Of misschien wel kringloop winkel maar dat wordt een ander verhaal) Natuurlijk kun je de standaard oplossingen en materialen gebruiken. Gips blokken, gips platen op een houten raamwerk. Maar ik kwam op het idee om hier binnendeuren voor te gebruiken. De deuren licht en isolerend tegelijk zijn. We konden de deuren gratis ophalen omdat mensen die een nieuw huis hadden gekocht alle deuren vernieuwde en er graag van af wilde. Ineens zag ik het voor me een wand van 1000 deuren.

In het totaal zijn het ongeveer 15  deuren En achter iedere deur zit een denkbeeldige bijzondere wereld of ruimte.

We willen letters op de deuren maken. Onze Duitse buurvrouw heeft geholpen en claimt 1 deur die toegang gaat geven naar Tomke’s Welt (Tomke’s wereld). Op de andere deuren willen we teksten die als de mensen in de gemeenschappelijke ruimte komen en omhoog kijken naar de wand ze een glimlach om hun mond krijgen. Een toilet op 6 meter hoogte, of de kleedkamer van bekende sterren als Lady Gna, Gna, de Dikke en de Flinterdunne, Plint Eastwood of Bruce Sprungstein. We denken er nog over na maar ik zie het al voor me, het wordt leuk. Als ze dan in de zitkuil bij de heerlijk warme houtkachel zitten en rustig rondkijken ontdekken ze misschien het hele kleine

deurtje met de tekst; “Der Maus”

 

 

 

 

 

Ook heb ik geleerd dat als je op reis gaat dan moet je er wel op vertrouwen dat het goed komt. Sommige mensen maken zich al zorgen als ze aan het inpakken zijn. Oh als we maar niet vergeten, of als we de trein of vliegtuig maar halen. Als ik maar niet ziek word van het eten.

Maar dan geniet je niet en kan van alles gebeuren ja kan hier ook gewoon onder een auto komen.

Toen we hierheen waren verhuisd waren mijn grote schilderij te logeren in een mooi restaurant in pittoreske Kronenburg en de meeste spullen stonden nog in mijn atelier in Dordrecht. Mijn atelier hier is voorlopig nog niet klaar. Ik vertrouwde er op dat ik wel een plekje zou vinden. Er is hier immers plaats genoeg. Misschien een beetje naïef, maar nu er sneeuw lag en dit ook de stal inwaaide om daar vervolgens weer te ontdooien. Was er alleen in het huis een lekker plekje om te schilder. Maar hier in de slaapkamer was geen plaats voor al mijn schilderspullen en schilderijen. Trouwens hier moet ik toch ook weer plaats maken, omdat de kamer moet worden opgeknapt voor de gasten. Maar ik had er vertrouwen in dat het goed kwam. En het kwam goed, en hoe. Ik had de burgemeester geholpen. In mijn enthousiasme om te helpen had ik de smeedijzeren poort van het plaatselijke kapelletje ontdaan van de bladderende verf. Dit koste me wel twee dagen werk en een boze blik van Cindy. Maar dat was het meer dan waard. De burgemeester zou informeren. En nu heb ik een atelier ruimte in dezelfde straat. De buren zijn hele aardige mensen die me vertelde dat ze zo blij zijn dat ik met mijn schilderspulletje bij hun zit. Ik hoef niets te betalen en ik zit daar heerlijk bij een houtkacheltje met een muziekje.  Dat is toch geweldig. Zondag ga ik weer. Ik probeer minimaal 1 dag in de week te schilderen. Het schilderij waar aan ik werk is bijna af. en dan kan ik het volgende gezin weer gaan helpen. Soms vind ik het wel eens jammer dat ik de voortgang niet kan laten zien. Maar ik denk er over na om een online schildercursus aan te gaan bieden. Hiermee zou de Levensschilder weer wat inkomsten krijgen en als er veel mensen meedoen dan kan ik misschien wat hulp inhuren zodat alles een beetje opschiet en ik meer tijd krijg om de ouders te helpen. En kan ik gelijk laten zien hoe ik werk.

Oh en waar is Cindy vraag je je misschien af. Cindy is de kurk waar alles op drijft. Cindy doet de boodschappen, kookt, schildert, kit en doet de administratie. Cindy vindt steeds meer haar ritme. Ze neemt steeds meer op tijd pauze zodat ze haar lichaam niet overbelast en daarvoor de volgende dag ook nog wat kan doen. De kamers worden mooi. De kamers die af zijn, zijn al getest en goed gekeurd door de vrienden en familie die op visite zijn geweest.

Kunstwerk op de slaapkamer gemaakt door Cindy

Renovatie van schoorsteen

Bedlampje gemaakt van hout van oude schutting

 

Volg ons door je naam en email achter te laten en je ontvangt de gratis Stress Reducer
Deel dit blog via:

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPlaats reactie